Påskequiz for barn og hele familien: Spørsmål og svar fra 2021 og 2022

Er du på jakt etter en morsom aktivitet for barn eller hele familien i påsken? Da kan en påskequiz være akkurat det du trenger! Her finner du spørsmål og svar som passer for både barn og voksne, slik at alle kan delta og ha det gøy sammen.

Påskequiz 2022

La oss begynne med noen ferske spørsmål og svar fra påskequiz 2022:

 1. Hva kalles påskeharen på engelsk?

  A) Easter Bunny

  B) Easter Rabbit

  C) Easter Hare

  D) Easter Hopper

 2. Hvilken farge er et vanlig symbol for påsken?

  A) Rød

  B) Gul

  C) Grønn

  D) Blå

 3. Hva heter påskenissen i svenske folkeeventyr?

  A) Påskelanen

  B) Påsketrollet

  C) Påskedragen

  D) Påskeräven

Her har du noen eksempler på spørsmål som kan utfordre barna og sette kunnskapen deres på prøve. Og ikke glem at det ikke finnes noen begrensning for hvor mange spørsmål du kan lage!

Påskequiz 2021

La oss også ta med noen spørsmål og svar fra påskequizen i fjor:

 • Hva er den vanligste påskematen i Norge?

  A) Lutefisk

  B) Pinnekjøtt

  C) Egg

  D) Fårikål

 • Hva er tradisjonell påskepynten i Norge?

  A) Påskeegg

  B) Påskeliljer

  C) Påskeharer

 • Hvilken dag feires den første påskedagen på?

  A) Langfredag

  B) Palmesøndag

  C) Påskeaften

  D) Første påskedag

Disse spørsmålene kan bidra til å vekke nostalgien og minner fra påskefeiringer i fjor. Kanskje noen av svarene fortsatt sitter friskt i minnet!

Quiz for barn i ulike aldre

Det kan være en god idé å tilpasse spørsmålene etter alderen til barna som deltar. Her er noen eksempler på spørsmål tilpasset barn i ulike aldre:

Quiz for 6-8 åringer:

 • Nevn en annen farge enn gul som påskekyllinger kan være.
 • Hva er en tradisjonell påskeaktivitet som involverer å male egg?
 • Hva symboliserer påskeblomsten påskelilje?

Quiz for 9-12 åringer:

 1. Hva heter det hyggelige trollet som bor i fjellet og deler ut påskeegg?
 2. Hvilket land feirer påsken med å lage store figurer av snø i påskehelgen?
 3. Hvilket dyr leverer påskeeggene i Australia?

Quiz for tenåringer:

 1. Hvem skrev episke verket “Paradise Lost”?
 2. Hva heter påskeøya på landets eget språk?
 3. Hvilken påskeferie er mest kjent for å involvere farget vannkamp i gatene?

Husk å tilpasse spørsmålene og vanskelighetsgraden etter barnas alder og kunnskapsnivå. På denne måten kan alle ha en morsom og utfordrende quizopplevelse!

Lykke til med påskequizen, og ha en riktig god påske!

Ofte stillede spørgsmål

Hva er påskequiz for barn?

Påskequiz for barn er en samling av spørsmål og svar som er egnet for barn å teste deres kunnskap og ha det gøy i påsken. Påskequiz for barn er en flott måte for barn å lære om påskeaktiviteter og tradisjoner på en underholdende måte.

Kan hele familien delta i påskequiz?

Ja, påskequiz for hele familien er en flott aktivitet hvor alle kan delta og ha det gøy sammen. Påskequiz for hele familien er perfekt for å samle familien rundt og skape minner i påsken.

Har du noen quiz spørsmål og svar for 12 åringer?

Ja, her er noen quiz spørsmål og svar som er egnet for 12 åringer: [spørsmål og svar]. Quiz spørsmål og svar for 12 åringer er morsomme og utfordrende, samtidig som de kan hjelpe barna med å utvikle sin kunnskap og tenkeferdigheter.

Hva er påskequiz 2022 med svar?

Påskequiz 2022 med svar er en oppdatert samling av påskerelaterte spørsmål og svar for å feire påsken i 2022. Påskequiz 2022 med svar gir deg oppdatert kunnskap og lar deg teste hvor mye du vet om årets påske.

Har du noen quiz spørsmål for voksne i 2021?

Ja, her er noen quiz spørsmål for voksne i 2021: [spørsmål]. Quiz spørsmål for voksne i 2021 er en flott måte for voksne å teste sin kunnskap og ha det gøy med venner og familie.

Kan du gi meg påskequiz med svar?

Ja, her er noen påskequiz spørsmål med svar: [spørsmål og svar]. Påskequiz med svar gjør det enklere å teste din kunnskap og finne ut hvor mye du vet om påsken.

Hva er påske quiz 2022?

Påske quiz 2022 er en quiz som fokuserer spesifikt på påsken i 2022. Den inneholder spørsmål om påsketradisjoner, mat og historie fra dette året. Påske quiz 2022 lar deg teste dine kunnskap om årets påske og lære mer om påskens betydning i 2022.

Har du noen påskequiz for barn i 2021?

Ja, her er noen påskequiz for barn i 2021: [spørsmål]. Påskequiz for barn i 2021 er en morsom måte for barn å lære om påske på en interaktiv måte og ha det gøy samtidig.

Hva er noen quiz spørsmål for 14 åringer?

Her er noen quiz spørsmål som passer for 14 åringer: [spørsmål]. Quiz spørsmål for 14 åringer er spennende og utfordrende, og kan hjelpe ungdommer med å utvikle sin kunnskap og kognitive ferdigheter.

Hva er påskemat for barn?

Påskemat for barn er matretter og snacks som er spesielt tilpasset barnas smak og ernæringsbehov i påsken. Påskemat for barn kan inkludere fargerike påskeegg, påskekyllinger og andre festlige matretter som vil glede barna.

Artiklen Påskequiz for barn og hele familien: Spørsmål og svar fra 2021 og 2022 har i gennemsnit fået 4.3 stjerner baseret på 9 anmeldelser